Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Studiedag 10 jaar MONEOS
(2018). Studiedag 10 jaar MONEOS. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. 24 pp.
Studiedag 10 jaar MONEOS

Beschikbaar in
Documenttype: Congres

Evenement Top 
  • Studiedag 10 jaar MONEOS, meer

Abstract
    In het kader van de Ontwikkelingsschets 2010 besloten Vlaanderen en Nederland hun monitoringsactiviteiten in het Schelde-estuarium af te stemmen en te optimaliseren. Dit resulteerde in het MONEOS-programma (MONitoring Effecten OntwikkelingsSchets 2010).
    Vanuit het Waterbouwkundig Laboratorium (WL), dat verantwoordelijk is voor het meten van het merendeel van abiotische parameters in het Vlaamse deel van het estuarium, werd in 2008 het initiatief genomen om de monitoringsresultaten jaarlijks te rapporteren in het zogeheten “MONEOS-jaarboek”.
    Dit jaar zal het 10e jaarboek gepubliceerd worden en naar aanleiding hiervan organiseert het WL op donderdag 25 oktober 2018 de studiedag “de tinnen verjaardag van het MONEOS-jaarboek”. Tijdens deze studiedag zal u geïnformeerd worden over o.a. de optimalisatie van het meetnet gedurende de laatste 10 jaar, de monitoringsresultaten vanuit het WL en andere partners, de databeschikbaarheid en de evaluatie van het Schelde-estuarium, gebaseerd op deze monitoringsdata.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.