Open WL Archief

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Studie van dichtheidsgedreven stromingen bij het openen van sluisdeuren: toepassing op de nieuwe post-panamax sluizen voor het Panamakanaal
Van Wemmel, S. (2008). Studie van dichtheidsgedreven stromingen bij het openen van sluisdeuren: toepassing op de nieuwe post-panamax sluizen voor het Panamakanaal. MSc Thesis. De Nayer Instituut: Sint-Katelijne-Waver. 114 pp.

Thesis info:

Beschikbaar in  Auteur 
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk

Trefwoord
  Marien

Auteur  Top 
 • Van Wemmel, S.

Abstract
  Dit eindwerk bestaat uit een studie van dichtheidsgedreven stromingen bij het openen van sluisdeuren. Er zal eerst een literatuurstudie worden uitgevoerd om de begrippen rond deze stromingen beter te kunnen vatten. In deze literatuurstudie zullen de belangrijke parameters een richtwaarde krijgen.

  Vervolgens zullen deze richtwaardes proefondervindelijk worden onderzocht op een schaalmodel van de nieuwe post-panamax sluizen voor het Panamakanaal. Dit schaalmodel bevindt zich in het Waterbouwkundig Laboratorium te Borgerhout De proefresultaten, nodig om de vergelijking te kunnen maken met de theorie. zijn op 2 manieren bekomen. De auteur van dit eindwerk heeft in samenwerking met de medewerkers van het WL een proef uitgevoerd op het model waarvan de geometrie in de theorie wordt omschreven als de kolkkolk geometrie. De andere broedresultaten werden door het WL ter beschikking gesteld.

  De belangrijkste parameters zullen ook worden onderzocht a.d.h.v. een numeriek model. Hiervoor zal het programma Delft3D worden gebruikt Dit zal gedaan worden voor 2 situaties. Zijnde de kolk - kolk en de kolk- oceaan geometrie. Ook hier zal een vergelijking gemaakt worden met de richtwaarden die de theorie voorschrijft.

  Tot slot zal een vergelijking gemaakt worden tussen al deze resultaten en zullen hieruit conclusies worden getrokken.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid