Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
nieuwe zoekopdracht
Residence and site fidelity of Sotalia guianensis in the Caravelas River Estuary, eastern Brazil
Rossi-Santos, M.R.; Wedekin, L.L.; Monteiro-Filho, E.L.A. (2007). Residence and site fidelity of Sotalia guianensis in the Caravelas River Estuary, eastern Brazil. J. Mar. Biol. Ass. U.K. 87(1): 207-212. https://dx.doi.org/10.1017/S0025315407055683
In: Journal of the Marine Biological Association of the United Kingdom. Cambridge University Press/Marine Biological Association of the United Kingdom: Cambridge. ISSN 0025-3154; e-ISSN 1469-7769
| |
| Auteurs | | Top |
- Rossi-Santos, M.R.
- Wedekin, L.L.
- Monteiro-Filho, E.L.A.
|
|
|
| Abstract |
Between April 2002 and April 2005, 210 estuarine dolphin groups were sighted, with 58 animals individually identified. Fifteen dolphins were photo-identified just once, while only two animals were sighted in 15 different months. Some individuals showed long-term residence (more than 3 y). Residence rates showed heterogeneity in the dolphin's permanence of the estuary, with 60% of the individuals with low numbers (<10) and only 7% showing high values for residence (maximum=45.9). Continued resightings of some dolphins support the regular use of the study area by the animals, despite some individuals that, after a long time without resightings were registered again. Individual range analysis showed that dolphins shared the same common area, the Caravelas River Estuary. A marked fluctuation in the number of photo-identified dolphins was observed in the study area, revealed by the high number of individuals with just a few resightings. The majority of the dolphins (60%) present a yearly residence pattern, as observed in other areas, suggesting that a few individuals show high fidelity for the area, while many other dolphins move constantly between different areas for unknown reasons. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.