Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Effect van bresgevoeligheid op het overstromingsrisico en verdere verbetering van de risicomethodologie: verfijning van de methodologie voor de schade aan bebouwing
Deckers, P.; Holvoet, K.; Vanneuville, W.; Van Eerdenbrugh, K.; De Maeyer, Ph.; Mostaert, F. (2009). Effect van bresgevoeligheid op het overstromingsrisico en verdere verbetering van de risicomethodologie: verfijning van de methodologie voor de schade aan bebouwing. Versie 2.0. WL Rapporten, 779_05. Waterbouwkundig Laboratorium/Universiteit Gent. Vakgroep Geografie: Antwerpen. III, 11 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Buildings
  Control > Flood control
  Damage
  Methodology
  Modelling
  Ontwikkeling tools en software
  Risks
  Waterbeheer > Risico > Overstromingen

Auteurs  Top 
 • Van Eerdenbrugh, K., meer
 • De Maeyer, Ph.
 • Mostaert, F., meer

Abstract
  Toen in 2002 gestart werd met het opstellen van een methodologie voor overstromingsrisicomodellering was er op het gebied van geografische data nog veel minder mogelijk. Om het bodemgebruik in te delen werd toen enkel gebruik gemaakt van satellietgebaseerde geclassificeerde data (Corine Land Cover en Kleinschalig Bodemgebruiksbestand). Deze methode heeft echter enkele tekortkomingen als men de schade aan woningen gedetailleerd wil modelleren. Daarom werd een nieuwe methode ontwikkeld die gebruik maakt van gedetailleerde vectordata. Deze methode wordt in dit rapport besproken en getest.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.