Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
nieuwe zoekopdracht
Veiligheid Vlaamse kust: Risicoreductie aandachtszones: Synthese
Balens, N.; Valls, X.; Meire, E.; Reyns, J.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2010). Veiligheid Vlaamse kust: Risicoreductie aandachtszones: Synthese. Versie 2_0. WL Rapporten, 718_2L. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. 25 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer
|
Trefwoord |
|
Author keywords |
Kustveiligheid; zeewering; risicobenadering |
Abstract |
Dit rapport geeft de synthese van de resultaten van de risicoreductieberekeningen voor de verschillende alternatieve versterkingsmaatregelen van de zeewering in de aandachtszones. De aandachtszones zijn de drie kusthavens, van west naar oost, haven Nieuwpoort, haven Blankenberge en haven Zeebrugge en de acht zwakke zones in de rechte kust namelijk, van west naar oost, De Panne, Koksijde, Westende-Middelkerke, Raversijde-Mariakerke-Oostende-west, Oostende-oost Spinoladijk, Wenduine, Blankenberge-Bad, Knokke-Heist. De alternatieven voor versterking van de zeewering die onderzocht worden zijn deze die voorgesteld worden in de kennisgeving van de plan MER voor het geïntegreerd kustveiligheidsplan. Aanvullend zijn voor de drie genoemde kusthavens bijkomende alternatieven gedefinieerd en doorgerekend qua risicoreductie. Deze bijkomende alternatieven zijn opgebouwd als optimalisaties van in de kennisgeving van de plan MER gedefinieerde alternatieven, namelijk het bijkomend vermijden van bressen in bepaalde scenario’s door middel van voorzieningen die het betreffende profiel beter overslagdebietbestendig maken. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.