Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
nieuwe zoekopdracht
Evaluation of a new high-throughput method for identifying quorum quenching bacteria
Tang, K.; Zhang, Y.; Yu, M.; Shi, X.; Coenye, T.; Bossier, P.; Zhang, X.-H. (2013). Evaluation of a new high-throughput method for identifying quorum quenching bacteria. NPG Scientific Reports 3: 9. https://dx.doi.org/10.1038/srep02935
In: Scientific Reports (Nature Publishing Group). Nature Publishing Group: London. ISSN 2045-2322; e-ISSN 2045-2322
| |
Auteurs | | Top |
- Tang, K.
- Zhang, Y.
- Yu, M.
- Shi, X.
|
- Coenye, T.
- Bossier, P.
- Zhang, X.-H.
|
|
Abstract |
Quorum sensing (QS) is a population-dependent mechanism for bacteria to synchronize social behaviors such as secretion of virulence factors. The enzymatic interruption of QS, termed quorum quenching (QQ), has been suggested as a promising alternative anti-virulence approach. In order to efficiently identify QQ bacteria, we developed a simple, sensitive and high-throughput method based on the biosensor Agrobacterium tumefaciens A136. This method effectively eliminates false positives caused by inhibition of growth of biosensor A136 and alkaline hydrolysis of N-acylhomoserine lactones (AHLs), through normalization of β-galactosidase activities and addition of PIPES buffer, respectively. Our novel approach was successfully applied in identifying QQ bacteria among 366 strains and 25 QQ strains belonging to 14 species were obtained. Further experiments revealed that the QQ strains differed widely in terms of the type of QQ enzyme, substrate specificity and heat resistance. The QQ bacteria identified could possibly be used to control disease in aquaculture. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.