Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
nieuwe zoekopdracht
Vissen in Zeeland
Calle, P.; Calle, L.; Kranenbarg, J.; van der Velden, J.A.; Meijer, A.J.M.; de Boois, I.J.; Dubbeldam, M.; Jacobusse, M (2020). Vissen in Zeeland. Fauna Zeelandica, IX. Stichting Het Zeeuwse Landschap: Oostburg. ISBN 978-90-806370-0-9. 301 pp.
Deel van: Fauna Zeelandica. Het Zeeuwse Landschap
Is gerelateerd aan:Ates, R.M.L. (2021). Boekbespreking - Vissen in Zeeland. Het Zeepaard 81(4): 200-202, meer
|
Auteurs | | Top |
- Calle, P.
- Calle, L.
- Kranenbarg, J.
- van der Velden, J.A.
|
- Meijer, A.J.M.
- de Boois, I.J.
- Dubbeldam, M.
- Jacobusse, M
|
|
Abstract |
In dit boek worden alle ooit waargenomen vissoorten (177) in Zeeland uitgebreid beschreven en geïllustreerd met fantastische foto’s. Samen met vele partners en vrijwilligers is na jaren van veldonderzoek, digitalisering van oude data en data-analyse een aantrekkelijk en toegankelijk boek gerealiseerd voor iedereen die van vis houdt.Vissen vormen zonder twijfel de meest geliefde diergroep van Zeeland. Jaarlijks genieten vele tienduizenden sportvissers van het hengelen op de Zeeuwse visfauna. Grote aantallen sportduikers komen zelfs speciaal naar Zeeland voor de visstand. Ze gaan, uitgerust met dure apparatuur, het water in met de hoop om kleurrijke lipvissen of snotolven te fotograferen. Een enkele keer wordt daarbij geheel onverwachts een nieuwe soort voor Zeeland of zelfs Nederland vastgelegd. De visstand is volop in ontwikkeling, steeds meer exoten vestigen zich en zuidelijke soorten doen door de klimaatsveranderingen hun intrede. Er komt steeds meer waardering voor de vis zelf, waar veel natuurliefhebbers ‘vis’ tot voor kort vooral zagen als vogel- of zeezoogdierenvoedsel. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.