In 2012 verloren we Jean Jacques Peters, voormalig ingenieur van het Waterbouwkundig Laboratorium (1964 tot 1979) en internationaal expert in sedimenttransport, rivierhydraulica en -morfologie. Als eerbetoon aan hem hebben we potamology (http://www.potamology.com/) gecreëerd, een virtueel gedenkarchief dat als doel heeft om zijn manier van denken en morfologische aanpak van rivierproblemen in de wereld in stand te houden en te verspreiden.
Het merendeel van z’n werk hebben we toegankelijk gemaakt via onderstaande zoekinterface.
(2006). Congres Watersysteemkennis 2006/2007 - Vlaamse innovaties in watersysteemkennis: Oppervlaktewaterkwantiteit. Water: Tijdschrift over Integraal Waterbeleid, 25. vzw Water: Boechout. 64 pp.
(2007). Congres Watersysteemkennis 2006/2007: Mensen en watersystemen: duurzaam te combineren!? Water: Tijdschrift over Integraal Waterbeleid, 33. vzw Water: Boechout. 67 pp.
(2007). Congres Watersysteemkennis 2006/2007: Modellen voor integraal waterbeheer in Vlaanderen. Water: Tijdschrift over Integraal Waterbeleid, 32. vzw Water: Boechout. 70 pp.
Baetens, J. et al. (2007). (Kennis)systemen bij waterschaarste [POSTER]. Waterbouwkundig Laboratorium: Borgerhout. 1 poster pp.
De Schutter, J. et al. (2007). Pilootproject Lippenbroek opstellen water- en sedimentbalans [POSTER]. Universiteit Antwerpen. Ecosystem Management Research Group/Waterbouwkundig Laboratorium: Borgerhout. 1 poster pp.
Govers, G.; De Cooman, W. (Ed.) (2006). Congres Watersysteemkennis 2006/2007: Water en sediment - Deel 2. Water: Tijdschrift over Integraal Waterbeleid, 26(2). vzw Water: Boechout. 61-99 pp.
Holvoet, K. et al. (2007). OpenMI helpt waterbeheerders in de toekomst bij integraal waterbeheer [POSTER]. Waterbouwkundig Laboratorium: Borgerhout. 1 poster pp.
Peters, J.J. (2006). Sediment en morfologisch beheer van estuaria [PRESENTATIE]. VUB: Brussel. 24 slides pp., meer
de communicatie tussen de onderzoekswereld en het beleid en het beheer te bevorderen en de onderzoeksresultaten beter te vertalen naar voor het beleid en het beheer bruikbare kennis
na te gaan welke vragen er vanuit het beleid bestaan die niet of onvoldoende opgepakt zijn in het onderzoek
kennislacunes te bepalen en na te gaan wat de mogelijkheden zijn om die om te zetten in meer gecoördineerde onderzoeksprogramma’s. De Europese Kaderrichtlijn Water (2000/60/EG) vormt hierbij een belangrijke leidraad zowel om aan haar doelstellingen tegemoet te komen, als in functie van de voorziene toetsing en eventuele bijstelling van de maatregelenprogramma’s in 2015.
de (multidisciplinaire) samenwerking binnen de wetenschappelijke wereld met betrekking tot het onderzoek van watersystemen te bevorderen.
de uitstraling van het Vlaams onderzoek te verhogen
Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid