Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
prof. dr. ir. Uyttendaele, Mieke |
Instituut |
Top | Instituut | Publicaties |
Universiteit Gent; Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen; Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid; Laboratorium voor Levensmiddelenmicrobiologie en -conservering (LFMFP), meer
Contact op het instituut:
Tel.: +32-(0)9-264 61 78
E-mail:
| |
Publicaties (9) |
Top | Instituut | Publicaties |
A1 publicaties (6) [show] |
- Li, D.; Stals, A.; Tang, J; Uyttendaele, M. (2014). Detection of Noroviruses in shellfish and semiprocessed fishery products from a Belgian seafood company. J. Food Prot. 77(8): 1342-1347. dx.doi.org/10.4315/0362-028X.JFP-14-016, meer
- Stals, A.; Baert, L.; De Keuckelaere, A.; Van Coillie, E.; Uyttendaele, M. (2011). Evaluation of a norovirus detection methodology for ready-to-eat foods. Intern. J. Food Microbiol. 145(2-3): 420-425. http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2011.01.013, meer
- Vermeulen, A.; Devlieghere, F.; De Loy-Hendrickx, A.; Uyttendaele, M. (2011). Critical evaluation of the EU-technical guidance on shelf-life studies for L. monocytogenes on RTE-foods: a case study for smoked salmon. Intern. J. Food Microbiol. 145(1): 176-185. http://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2010.12.008, meer
- Uyttendaele, M.; Busschaert, P.; Valero, A.; Geeraerd, A.H.; Vermeulen, A.; Jacxsens, L.; Goh, K.K.; De Loy, A.; Van Impe, J.F.; Devlieghere, F. (2009). Prevalence and challenge tests of Listeria monocytogenes in Belgian produced and retailed mayonnaise-based deli-salads, cooked meat products and smoked fish between 2005 and 2007. Intern. J. Food Microbiol. 133(1-2): 94-104. https://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2009.05.002, meer
- Medina-Martinez, M.S.; Uyttendaele, M.; Demolder, V.; Debevere, J. (2006). Influence of food system conditions on N-acyl-L-homoserine lactones production by Aeromonas spp. Intern. J. Food Microbiol. 112(3): 244-252. https://dx.doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2006.04.025, meer
- Neyts, K.; Huys, G.; Uyttendaele, M.; Swings, J.; Debevere, J. (2000). Incidence and identification of mesophilic Aeromonas spp. from retail foods. Letters in Applied Microbiology 31(5): 359-363. https://dx.doi.org/10.1046/j.1472-765x.2000.00828.x, meer
|
Boek [show] |
- Devlieghere, F.; Uyttendaele, M.; Debevere, J. (2007). Laboratory for Food Microbiology and Food Preservation (LFMFP). University of Gent. Department of Food Safety and Food Quality: Gent. 1 file pp., meer
|
Boekhoofdstuk [show] |
- Baert, L.; Bontinck, L.; Uyttendaele, M.; Debevere, J. (2006). Detection of noroviruses: comparison of viral extraction methods in bivalve molluscs, in: Luten, J.B. et al. (Ed.) Seafood research from fish to dish: quality, safety and processing of wild and farmed fish. pp. 551-560, meer
|
Abstract [show] |
- Baert, L.; Bontinck, L.; Uyttendaele, M.; Debevere, J. (2005). Detection of noroviruses: searching for broadly/genogroup specific primers and RT-PCR assays - viral extraction methods in bivalve molluscs, in: Abstracts of the 35th WEFTA meeting 19-22 September 2005, Antwerp, Belgium. pp. 132-133, meer
|
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.