Publicaties (15) |
Top | Instituut | Publicaties |
Boeken (5) [show] |
- Lescrauwaet, A.-K.; Fockedey, N.; Pirlet, R.; Pieters, M.; Ervynck, A.; Segers, Y.; Steevens, I.; Seys, J.; Mees, J. (Ed.) (2016). Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 76. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISBN 978-94-920432-6-9. 128 pp., meer
- Ooghe, B.; Goossens, C.; Segers, Y. (2012). Van brouck tot dyckagie: vijf eeuwen Wase polders. Abimo: Sint-Niklaas. ISBN 9789032599683. 177 pp., meer
- Niesten, E.; Raymaekers, J.; Segers, Y.; Woestenborghs, B. (2004). Belgie kookt: de eeuw Van Cauderlier 1830-1930. CAG Cahiers. CAG: Leuven. 160 pp., meer
- Niesten, E.; Raymaekers, J.; Segers, Y. (2002). Kattentongen, ezelsoren en varkenspoten. Onze keuken in de 20ste eeuw. CAG Cahiers. CAG: Leuven. ISBN 9056179896. 159 pp., meer
- Segers, Y. (1994). De laatste scheepswerf van Baasrode. Provinciebestuur Oost-Vlaanderen: Gent. ISBN 90-74311-10-5. 56 pp., meer
|
Boekhoofdstukken (4) [show] |
- Luyten, S.; Segers, Y. (2015). Rauw of met 'sap van limoenen'. Een kleine culinaire geschiedenis van oesters sinds de 17de eeuw, in: Steevens, I. et al. (Ed.) Oesterpassie. pp. 66-77, meer
- Segers, Y. (2013). Naar de tropen: Ziekte en hygiëne aan boord van het Belgische Marineship Louise Marie, 1847-1856, in: Steevens, I. et al. (Ed.) Zeeziek: Hoe kolkt de waanzinnige zee in lichaam en geest. pp. 15-32, meer
- Segers, Y. (2013). Food systems in the nineteenth century, in: Bruegel, M. (Ed.) A cultural history of food in the age of Empire. The Cultural Histories Series, 5: pp. 49-66, meer
- Segers, Y. (2001). Op zoek naar afzetmarkten: de uitbouw van een Belgische koopvaardijvloot, 1830-1870, in: Parmentier, J. et al. (Ed.) Orbis in Orbem. Liber amicorum John Everaert. pp. 401-429, meer
|
Thesis [show] |
- Segers, Y. (1993). 150 jaar scheepsbouwnijverheid te Baasrode de werven Van Praet en Van Damme (van het einde van de 18e eeuw tot 1914). MA Thesis. Universiteit Gent: Gent. 320 + 82 pp., meer
|
Abstracts (3) [show] |
- Segers, Y. (2016). Ingeblikt en verpakt: visconserven in België en West-Europa, in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 76: pp. 35-45, meer
- Demasure, B.; Segers, Y. (2014). De Belgische zeevisserij tijdens de Eerste Wereldoorlog, in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 68: pp. 56-58, meer
- Segers, Y. (2014). Knotsen en garnalenbakjes – distributie en consumptie van grijze garnalen (late 19e – 20e eeuw), in: Lescrauwaet, A.-K. et al. (Ed.) Abstractenboek studiedag “Vissen in het verleden. Een multidisciplinaire kijk op de geschiedenis van de Belgische zeevisserij”. VLIZ Special Publication, 68: pp. 115-122, meer
|
Overige publicatie [show] |
- Vanmontfort, B.; van Zon, M.; Lathouwers, E.; Segers, Y.; Verstraeten, G. (2024). Archeologie in valleigebieden, en unieke kans om het goed te doen. Ex Situ 43: 48-49, meer
|
Thesis (co-)promotor [show] |
|