Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Lopes-dos-Santos, Ruy |
ORCID
|
Vorig instituut |
Top | Publicaties |
Universiteit Gent; Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen; Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie; Laboratorium voor Aquacultuur en Artemia Reference Center (ARC), meer
|
Publicaties (6) |
Top | Publicaties |
A1 publicaties (4) [show] |
- Lopalco, P.; Lobasso, S.; Lopes-dos-Santos, R.M.A.; Van Stappen, G.; Corcelli, A. (2019). Lipid profile changes during the development of Artemia franciscana, from cysts to the first two naupliar stages. Frontiers in Physiology 9: 11. https://dx.doi.org/10.3389/fphys.2018.01872, meer
- Lopes-dos-Santos, R.M.A.; De Troch, M.; Bossier, P.; Van Stappen, G. (2019). Archivory in hypersaline aquatic environments: Haloarchaea as a dietary source for the brine shrimp Artemia. FEMS Microbiol. Ecol. 95(12): 7. https://dx.doi.org/10.1093/femsec/fiz178, meer
- Lopes-dos-Santos, R.M.A.; De Troch, M.; Bossier, P.; Van Stappen, G. (2019). Labelling halophilic Archaea using 13C and 15N stable isotopes: a potential tool to investigate haloarchaea consumption by metazoans. Extremophiles 23(3): 359-365. https://dx.doi.org/10.1007/s00792-019-01084-w, meer
- Lopes-dos-Santos, R.M.A.; Groot, R.; Sui, L.; Bossier, P.; Van Stappen, G. (2019). Halophilic bacteria as a food source for the brine shrimp Artemia. Aquaculture 500: 631-639. https://dx.doi.org/10.1016/j.aquaculture.2018.10.0613, meer
|
Abstract [show] |
- Lopes-dos-Santos, R. (2017). Unravelling the contribution of halophilic bacteria to the Artemia diet, in: Mees, J. et al. (Ed.) Book of abstracts – VLIZ Marine Scientist Day. Brugge, Belgium, 3 March 2017. VLIZ Special Publication, 79: pp. 49, meer
|
Overige publicatie [show] |
- Lopes-dos-Santos, R.M.A.; Liying, S.; Van Stappen, G (2017). Unravelling the contribution of halophilic bacteria to the Artemia diet. Poster presented at the VLIZ Marine Science Day 3 March 2017. Laboratory of Aquaculture and Artemia Reference Centre: Gent. 1 poster pp., meer
|
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.