Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Acroniem: MRG Periode: November 2012 Status: Gestart
|
|
Instituut |
Top | Publicatie |
- Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), meer, partner
- Oset Garcia, Paula
- Lonneville, Britt
- Schepers, Lennert
- Tyberghein, Lennert
- Vanhoorne, Bart
- Hernandez, Francisco
- De Hauwere, Nathalie
- Claus, Simon
- Souza Dias, Francisco
- Declerck, Joram
- Houthoofdt, Robin
- Fernández Bejarano, Salvador Jesús
|
Abstract |
Geografische Informatiesystemen zijn een onmisbaar hulpmiddel om mariene data en informatie te beheren en visualiseren. Het doel van Marine Regions is om een gestandardiseerde, relationele lijst op te stellen van geografische namen, gekoppeld aan informatie en kaarten van de locatie van deze objecten. De doelstellingen zijn om alle mariene geografische namen, zoals oceaanbekkens, zeeën, zeebergen, kammen, baaien en andere mariene plaatsnamen en attributen wereldwijd toe te voegen aan Marine Regions, en om de grenzen van mariene biogeografische of andere beheerde mariene gebieden beschikbaar te maken en zodoende marien data management, marien (bio)geografisch onderzoek en beheer van mariene gebieden te faciliteren. Via de website MarineRegions.org is Marine Regions gratis toegankelijk.
Marine Regions wordt beheerd door het Vlaams Instituut voor de Zee. De Marine Regions databank bouwt verder op de data en informatie van zowel de VLIMAR gazetteer (plaatsnamenregister) als van de VLIZ Maritime Boundaries Geodatabase (polygonen voor omgrensde zeegebieden). Financiering voor het opzetten van de VLIMAR gazetteer kwam initieel van het Europees excellentienetwerk MarBEF, financiering voor het verder uitbouwen en onderhouden van Marine Regions is komt van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen (FWO) als deel van de Belgische contributie voor LifeWatch |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.