Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Priority environmental contaminants in seafood: safety assessment, impact and public perception |
www.ecsafeseafood.eu/
|
|
Acroniem: ECsafeSEAFOOD Periode: Februari 2013 tot Januari 2017 Status: Afgelopen
|
|
Instituten (18) |
Top |
- Institut de Recerca i Tecnològica Agroalimentaria (IRTA), meer
- AZTI Foundation, meer
- Instituto de Ciências e Tecnologias Agrárias e Agro-Alimentares (ICETA), meer
- Portuguese Institute of the Sea and Atmosphere (IPMA), meer, coördinator
- Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA), meer
- Universitat Rovira i Virgili (URV), meer
- Polyintell sas, meer
- Agence pour la recherche et la Valorisation Marines (ARVAM), meer
- AquaTT (European Network for Training and Technology in aquaculture) (AquaTT), meer
- Universiteit Gent (UGent), meer
- Technical University of Denmark (DTU), meer
- Hortimare, meer
- Wageningen University and Research Centre; Institute for Marine Resources and Ecosystem Studies (IMARES), meer
- University of Maribor, meer
- AEIFORIA, meer
- Norwegian Veterinary Institute (NVI), meer
- Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), meer
- Dan Salmon A/S, meer
|
Abstract |
Seafood has been recognised as a high-quality, healthy and safe food type and is one of the most important food commodities consumed worldwide. However, seafood, like other types of food, can also be a source of harmful environmental contaminants with potential to impact on human health.
ECsafeSEAFOOD will assess food safety issues related to priority contaminants present in seafood as a result of environmental contamination (including those originating from harmful algal blooms and those associated with marine litter) and evaluate their impact on public health. ECsafeSEAFOOD will provide scientific evidence to serve as a basis for further development of common food safety, public health and environmental policies and measures, by seeking to establish a quantitative link between the contamination of the marine environment and that of seafood. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.