Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Instituten (11) |
Top |
- Vrije Universiteit van Amsterdam; Institute for Environmental Studies (IVM), meer
- University of Exeter, meer
- The Coastal Union; Spain (EUCC-SP), meer
- Deltares, meer
- Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), meer
- University of the Aegean, meer
- Norwegian Institute for Air Research (NILU), meer
- KC Denmark A/S, meer
- Ecologic - Institute for International and European Environmental Policy, meer
- National Institute for Marine Research and Development "Grigore Antipa" (NIMRD), meer
- Hellenic Centre for Marine Research (HCMR), meer
|
Abstract |
CleanSea zal op een unieke en interdisciplinaire benadering zwerfvuil bestuderen. Het project heeft tot doel nieuwe informatie over de effecten van zwervuil, monitoring protocollen en tools te genereren, en de impact van mitigatie strategieƫn en maatregelen te evalueren en het voorziet mogelijkheden te bieden aan beleidsmakers in de EU. Binnen CleanSea wordt het noodzakelijke onderzoek uitgevoerd, wordt kwalitatief geanalyseerd en wordt wetenschap op een transparante wijze doorgegeven om het beleid te informeren.
Om de doelstellingen binnen CleanSea te bereiken, werd het werk ingedeeld in 7 werkpakketten. ILVO is voornamelijk betrokken bij werkpakket 2 die de volgende onderzoeksluiken beschouwt: biologische impact, monitoring van afval, afval samenstelling, fragmentatie snelheden, standaard procedures en tools voor monitoring.
Uiteindelijk zal een multiregionaal CleanSea platform gecreƫerd worden voor de belanghebbenden om interacties mogelijk te maken gedurende het project tussen de verschillende werkpakketten en relevante stakeholders en dit in de vier verschillende mariene regio's van Europa. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.