Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Periode: Oktober 2014 tot September 2015 Status: Afgelopen
|
|
Instituten (7) |
Top | Publicatie |
- Sioen Industries NV, meer, coördinator
- Inve Technologies NV, meer, partner
- eCOAST, meer, partner
- Universiteit Gent (UGent), meer, partner
- Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO), meer, partner
- Flanders' Maritime Cluster (FMC), meer, partner
- Dredging, Environmental & Marine Engineering NV; Dredging International NV (DI), meer, partner
|
Abstract |
Aquacultuur is vandaag nagenoeg onbestaande in Vlaanderen maar wereldwijd een sterk groeiende miljardenindustrie. Toch beschikt Vlaanderen over heel wat industriële en academische kennisspelers in de aquacultuurwaardeketen. Door de transitie van visserij en traditionele aquacultuur naar geïntegreerde aquacultuur, die momenteel plaats vindt, ontstaan grote business-opportuniteiten, ook voor Vlaamse bedrijven. AQUAVALUE heeft tot doel om een roadmap voor geïntegreerde aquacultuur voor Vlaanderen op te stellen, waardoor de in Vlaanderen aanwezige expertise optimaal gevaloriseerd kan worden . Het uiteindelijke doel van deze roadmap-oefening is om, in overleg met alle relevante actoren in Vlaanderen, een aantal kansrijke pilootprojecten te definiëren.
Gedurende de projectperiode van 12 maanden (1 oktober 2014 – 30 september 2015) zullen de volgende projectdoelstellingen worden nagestreefd:
- In kaart brengen van de state of the art m.b.t. (geïntegreerde) aquacultuur (op Vlaams/Belgisch, Europees en wereldniveau)
- Waardeketenanalyse en vermarktingspotentieel bepalen van geïntegreerde aquacultuur-productie voor Vlaanderen (zowel de eindproducten als de benodigde technologie, diensten en kennis)
- Identificatie en kwantificatie van het innovatiepotentieel m.b.t. geïntegreerde aquacultuurproductie voor Vlaanderen (zowel de eindproducten als de benodigde technologie, diensten en kennis)
- Technisch/economische definitie van 2-4 pilootprojecten
De uitvoering van dit roadmap-project zal gebeuren door een combinatie van desktop research, individuele en groepsinterviews en interactieve workshops met relevante actoren in Vlaanderen. Het project zal worden gedragen door een Vlaams, sterk industrie-gedreven consortium (8 bedrijven, 2 kenniscentra en 1 sectororganisatie) dat een groot deel van de waardeketen afdekt. |
Publicatie |
Top | Instituten |
- AquaValue project-consortium (2015). Roadmap: Geïntegreerde aquacultuur voor Vlaanderen. Agentschap Ondernemen/Vlaamse Overheid: Brussel. 55 pp., meer
|
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.