Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Influence of sodium tripolyphosphate and citric acid on the shelf life of thornback ray (Raja clavata L.)
Vyncke, W. (1978). Influence of sodium tripolyphosphate and citric acid on the shelf life of thornback ray (Raja clavata L.). Z. Lebensm.-Unters.-Forsch. 166(5): 284-286. dx.doi.org/10.1007/BF01127654
In: Zeitschrift für Lebensmittel-Untersuchung und -Forschung. Springer-Verlag: Heidelberg; Berlin. ISSN 1431-4630; e-ISSN 1432-2331, meer
| |
Trefwoorden |
Raja clavata Linnaeus, 1758 [WoRMS] Marien/Kust |
Abstract |
Sodium tripolyphosphate dips (5 min in 12% solution) extended shelf life of thornback ray wings by about 2 days, improved the appearance and eliminated weight losses. With citric acid dips (5 min in 0.5% solution) a 3 day extension of storage life was obtained but the treatment had a slight bleaching effect and caused weight losses of about 5 %. Both compounds were effective in retarding the breakdown of urea with formation of ammonia in thornback ray. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.