Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Effects of feeding Artemia nauplii enriched with w3-HUFAs, soya bean lecithin, vitamins E and C on the growth, survival, development rate and stress resistance of Macrobrachium rosenberghii (De Man, 1879) larvae
Rasowo, J.O. (1989). Effects of feeding Artemia nauplii enriched with w3-HUFAs, soya bean lecithin, vitamins E and C on the growth, survival, development rate and stress resistance of Macrobrachium rosenberghii (De Man, 1879) larvae. MSc Thesis. VUB: Brussel. III, 63 pp.
|
Beschikbaar in | Auteur |
|
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk
|
Abstract |
The larvae of the freshwater prawn (Macrobrachium rosenbergii), were fed Artemia nauplii (Great Salt Lake strain) diet enriched with w3-HUFAs, soya lecithin, and vitamins E and C. A significant increase in growth (dry weight), survival, and rate of development of the larvae was observed when the levels of w3-HUFAs were increased. The stress resistance of the prawns was greatly enhanced by w3-HUFA enrichment of the Artemia diet. Enrichment with soya lecithine, vitamins E and C had no effect on the growth or survival of the larvae. The results suggest that whereas the enrichment of Artemia nauplii with w3-HUFAs has a major effect on the Macrobrachium larvae, no advantage is conferred by enrichment with either soya lecithin or vitamins E and C. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.