Open WL Archief

[ meld een fout in dit record ]mandje (1): toevoegen | toon Print deze pagina

one publication added to basket [200582]
Onderzoek hydrologische modellen: NAM - PDM - VHM
Van Steenbergen, N.; Boeckx, L.; Van Eerdenbrugh, K.; Willems, P.; Mostaert, F. (2010). Onderzoek hydrologische modellen: NAM - PDM - VHM. versie 2.0. WL Rapporten, 729_05d. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VII, 42, 19 p.bijlagen pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Hydrology models
  Numerical modelling
  Standardization > Calibration
  Waterbeheer > Hydrologie > Conceptuele modellen

Auteurs  Top 
 • Van Steenbergen, N.
 • Boeckx, L., meer
 • Van Eerdenbrugh, K., meer

Abstract
  Dit rapport bevat een vergelijkende studie tussen hydrologische modellen en kadert in een onderzoek naar de verbetering van overstromingsvoorspellingen. De modellen die in deze studie gebruikt zijn, zijn het NAM-, PDM- en het VHM-model. Voor het bekken van de Molenbeek Liezele en de Herk te Kermt zijn de verschillende hydrologische modellen geherkalibreerd. Deze kalibratie is uitgevoerd op basis van verschillende kalibratiefiguren. Op deze gekalibreerde modellen is de invloed van neerslagstijging op de piekafvoer nagegaan. Ook de invloed van klimaatverandering is doorgerekend voor een aantal verschillende scenario’s. De invloed van de modelleur op de fout in piekafvoer wordt voor het NAM- en het PDM-model begroot.

  Een gevoeligheidsanalyse op de parameters van de modellen geeft aan welke de belangrijkste parameters van de verschillende modellen zijn en welke parameters het meeste aandacht verdienen tijdens de kalibratie.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid