Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
[ meld een fout in dit record ] | mandje (0): toevoegen | toon |
L’aquaculture: production, alimentation et présence de contaminants environnementaux et de résidus de médicaments vétérinaires Vromman, V.; Rettigner, C.; Huyghebaert, A.; Maghuin-Rogister, G.; Bossier, P.; Delbare, D.; Parmentier, K.; Van Camp, J.; Verbeke, W.; Vinkx, C.; Pussemier, L. (2008). L’aquaculture: production, alimentation et présence de contaminants environnementaux et de résidus de médicaments vétérinaires. Ann. Méd. Vét. 152(4): 227-239
In: Annales de Médecine Vétérinaire. Université de Liège. Faculté de Médecine Vétérinaire: Liège. ISSN 0003-4118; e-ISSN 1781-3875, meer
|
Beschikbaar in | Auteurs |
|
Auteurs | Top | |
|
|
Abstract |
The present article is principally focused on the presence of environmental contaminants and medicinal substance residues in aquaculture products, fishery products and fish feed sampled in Belgium between 2004 and 2006. The analysis of the control results for environmental contaminants (dioxins, polychlorinated biphenyls, organochlorine pesticides and heavy metals) carried out by the Belgian Federal Agency for the Safety of the Food Chain (FASFC) shows that the level of environmental contaminants found in the Belgian farmed trout are in compliance with the legislation and not of concern. However, certain prohibited drug residues have been found in a few aquaculture products, mainly in imported shrimps. Furthermore fish feed was also in general in compliance with legislation, with a few exceptions for dioxins and dioxin-like polychlorinated biphenyls. This paper presents information given in advice 08-2008 of the Scientific Committee of the |
Top | Auteurs |