Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Microalgae as an alternative source of omega-3 long chain polyunsaturated fatty acids
Ryckebosch, E.; Bruneel, C.; Muylaert, K.; Foubert, I. (2012). Microalgae as an alternative source of omega-3 long chain polyunsaturated fatty acids. Lipid Technol. 24(6): 128-130. https://dx.doi.org/10.1002/lite.201200197
In: Lipid Technology. Wiley: Weinheim. ISSN 0956-666X; e-ISSN 1863-5377, meer
| |
Abstract |
The health benefits of omega-3 long chain polyunsaturated fatty acids (omega-3 LC-PUFA) are recognized worldwide. The traditional source of omega-3 LC-PUFA is fish. However, global consumer needs cannot be supplied by the current global fish harvest. Therefore, new sources of omega-3 LC-PUFA have to be found. Microalgae are producers of omega-3 LC-PUFA and a potential alternative for seafood. Other sources of omega-3 LC-PUFA include krill oil, calamari oil and genetically engineered land plant crops. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.