Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Identification of cod fillets by HPLC: a screening method
Vyncke, W. (1992). Identification of cod fillets by HPLC: a screening method. Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent), 231. Rijkscentrum voor Landbouwkundig Onderzoek: Gent. 12 pp.
Deel van: Mededelingen van het Rijksstation voor Zeevisserij (CLO Gent). Rijksstation voor Zeevisserij: Oostende. ISSN 0303-9072, meer
| |
Trefwoorden |
HPLC Identification Gadiformes [WoRMS]; Gadus morhua Linnaeus, 1758 [WoRMS]
|
Abstract |
Water soluble sarcoplasmic proteins of nine Gadoid species were chromatographed using a C4 wide pore reversed phase column and gradient elution with trifluoracetic acid, water and acetonitrile. In most cases, nine peaks could be identified in cod (Gadus morhua), with four major peaks always present. Direct visual comparison of unknown chromatograms with a cod chromatogram kept in memory by the data processor allowed the elimination of most non-cod Gadoids. Appearance of peaks not found in cod confirmed this elimination. In case of doubt, however, confirmation by electrophoretic technics is recommended. HPLC appeared to be a quick screening technique for identifying cod by eliminating non-cod species. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.