Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
α-Chitinase activity among lactic acid bacteria
Leisner, J.J.; Vogensen, F.K.; Kollmann, J.; Aideh, B.; Vandamme, P.; Vancanneyt, M.; Ingmer, H. (2008). α-Chitinase activity among lactic acid bacteria. Syst. Appl. Microbiol. 31(2): 151-156. https://dx.doi.org/10.1016/j.syapm.2008.03.003
In: Systematic and Applied Microbiology. Elsevier: Jena. ISSN 0723-2020; e-ISSN 1618-0984, meer
| |
Trefwoorden |
Carnobacterium Collns, Farrow, Phillips, Feresu & Jones, 1987 [WoRMS]; Lactococcus [WoRMS]
|
Author keywords |
Carnobacterium; Lactococcus; chitin; natural environment; invertebrates;hydrolytic activity |
Auteurs | | Top |
- Leisner, J.J.
- Vogensen, F.K.
- Kollmann, J.
- Aideh, B.
|
- Vandamme, P., meer
- Vancanneyt, M., meer
- Ingmer, H.
|
|
Abstract |
Chitin is a polysaccharide widely distributed in nature. Among 115 strains from 29 species of lactic acid bacteria only strains belonging to Carnobacterium divergens and Carnobacterium maltaromaticum hydrolyzed α-chitin. This activity was not affected by temperature (10 °C versus 30 °C) and in most cases not subject to glucose catabolite repression. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.