Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Houdbaarheid van ontdooide in ijs bewaarde lenfilets (Molva molva)
Vyncke, W. (1983). Houdbaarheid van ontdooide in ijs bewaarde lenfilets (Molva molva). Landbouwtijdschrift 36(5): 1543-1546
In: Landbouwtijdschrift = Revue de l'Agriculture. Ministerie van Landbouw: Brussel. ISSN 0776-2143, meer
| |
Trefwoorden |
Molva molva (Linnaeus, 1758) [WoRMS] Marien/Kust |
Abstract |
Fillets of ling which were stored for 1 week to 12 months at -28°C and were then thawed and further kept in ice had a longer shelf life of 1-2 days (1 week freezer storage) or 2-3 days (3 to 12 months freezer storage) than the non frozen fillets. The decrease in spoilage rate was confirmed by the lower pH-values and the lower amounts of total volatile bases, trimethylamine and total volatile acids.However, deterioration in texture and colourdue tot the freezer storage itself appeared to be the limiting factor for the end quality .Toughness and the number of brown discolourations increased rather rapidly in deep frozen ling fillets. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.