Zoeken
Zoeken kan via de modus 'eenvoudig zoeken' (één veld) of uitgebreid via 'geavanceerd zoeken' (meerdere velden). Zo kan je bv. zoeken op een combinatie van een auteursnaam (auteur), een jaartal (jaar) en een documenttype.
Boekenmand
Nuttige resultaten kan je aanvinken en toevoegen aan een mandje. De inhoud hiervan kan je exporteren of afdrukken (naar bv. PDF).
RSS
Op de hoogte blijven van nieuw toegevoegde publicaties binnen uw interessegebied? Dit kan door een RSS-feed (?) te maken van jouw zoekopdracht.
[ meld een fout in dit record ] | mandje (1): toevoegen | toon |
one publication added to basket [220346] | |
Fish consumption is a safe solution to increase the intake of long-chain n-3 fatty acids Sioen, I.; De Henauw, S.; Verbeke, W.; Verdonck, F.; Willems, J.L.; Van Camp, J. (2008). Fish consumption is a safe solution to increase the intake of long-chain n-3 fatty acids. Public health nutr. (Wallingford) 11(11): 1107-1116. http://dx.doi.org/10.1017/S1368980007001450
In: Public Health Nutrition. Cambridge University Press: London. ISSN 1368-9800; e-ISSN 1475-2727
|
Beschikbaar in | Auteurs |
|
Author keywords |
|
Auteurs | Top | |
|
|
Abstract |
Design Published nutrient and contaminant data were used in a probabilistic model to calculate the simultaneous nutrient and contaminant intake for different fish consumption scenarios. Results The Belgian recommendation for EPA + DHA (0·3 % of total energy intake) can be reached by consuming fatty fish a minimum of twice a week, or by varying between lean and fatty fish a minimum of three times a week. At this fish consumption level, MeHg intake is not an issue of toxicological concern. The intake of dioxin-like compounds approximates the TWI when consuming fatty fish more than twice a week, this being a potential toxicological risk because other food items also contribute to the weekly intake of dioxin-like compounds. Use of margarine enriched with LC n-3 PUFA can help to increase LC n-3 intake, on average by 159 mg/d. Conclusions Combination of regular fish consumption (twice a week) with important contribution of fatty fish species, in combination with regular consumption of margarine enriched with EPA + DHA, can be advised to achieve the recommendation for LC n-3 intake. |
Top | Auteurs |