Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Veiligheid van fysische schaalmodellen: het opstellen van een indienststellingstraject
Peeters, D. (2016). Veiligheid van fysische schaalmodellen: het opstellen van een indienststellingstraject. Versie 3.0. WL Rapporten, 15_032. Postgraduate Thesis. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 76 + bijlagen pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteur 
Documenttype: Doctoraat/Thesis/Eindwerk

Project Top | Auteur 
  • Indienststelling fysische installaties, meer

Auteur  Top 

Abstract
    In 2015 heeft het Waterbouwkundig Laboratorium beslist om voor haar fysische modelinstrumentarium een traject op te starten om deze conform het koninklijk besluit van 12 augustus 1993 betreffende het gebruik van arbeidsmiddelen in dienst te nemen. Hoewel sommige van deze fysische schaalmodellen al vele jaren in gebruik zijn, wenst het Waterbouwkundig Laboratorium zich daarmee niet enkel in regel te brengen met de wettelijke vereisten. Maar belangrijk is om hierdoor voor de verschillende fysische schaalmodellen een overzicht te krijgen van de grootste risico’s, die het werken met deze fysische schaalmodellen met zich meebrengt, en maatregelen te nemen ter preventie van arbeidsongevallen.

    Dit document, dat wordt opgevat als een eindwerk, is een neerslag van het traject dat doorlopen werd om het proces om tot indienststelling te komen op punt te stellen. Dit eindwerk werd opgemaakt in het kader van de opleiding tot preventieadviseur niveau 1, gevolgd aan de Universiteit Antwerpen.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.