Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
[ meld een fout in dit record ] | mandje (1): toevoegen | toon |
one publication added to basket [233902] | |
Opmaak van modellen voor onderzoek naar zoutintrusie in het Scheldestroomgebied: deelrapport 1. Zeescheldebekken Vanderkimpen, P.; Vanlede, J.; Pereira, F.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2013). Opmaak van modellen voor onderzoek naar zoutintrusie in het Scheldestroomgebied: deelrapport 1. Zeescheldebekken. Versie 2.0. WL Rapporten, 13_035. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VI, 43 + 77 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer
|
Beschikbaar in | Auteurs |
| |
Documenttype: Projectrapport |
Trefwoorden |
Saline intrusion Water management > Hydraulics > Hydrodynamic models Water management > Water quality > Saline intrusion België, Zeeschelde [Marine Regions] |
Auteurs | Top | |
Abstract |
Het model werd opgebouwd op basis van componenten uit verschillende andere modellen en gekalibreerd op basis van meetreeksen die nog niet volledig gevalideerd werden. Het is dan ook enkel bedoeld voor interne studiedoeleinden. Een vergelijking van de bestaande toestand met literatuurwaarden voor de periode 1967-1973 suggereert dat de verzilting de laatste 40 jaar een 10-tal km landinwaarts opgerukt is. Een verkennende berekening toont aan dat een (fictieve) halvering van de huidige bovendebieten en puntlozingen ertoe zou leiden dat het zoute water uit de Noordzee tot 20 km verder kan binnendringen in het Zeescheldebekken. |
Top | Auteurs |