Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
one publication added to basket [292488] |
Wild caught methodology
Sys, K. (2012). Wild caught methodology. ILVO: Oostende. 5 pp.
|
Abstract |
ILVO Visserij en Aquatische Productie gebruikt voor het beoordelen van wild gevangen vis op vlak van duurzaamheid de?Wild Caught Methodolog?. Deze internationale methode werd in 2007 ontwikkeld door Stichting De Noordzee1, in samenwerking met WWF, Greenpeace en de Marine Conservation Society2 en dit onder begeleiding van de Seafood Choices Alliance3. De methodologie bestaat uit het beantwoorden van een reeks meerkeuzevragen die pijlen naar de ecologische duurzaamheid van een welbepaalde vissoort gevangen in een welbepaald gebied met een welbepaalde visserijtechniek. Deze vragenlijst werd beoordeeld door een internationale, externe commissie van wetenschappers en experts. Per vraag kunnen naargelang het antwoord punten worden gewonnen of verloren. Eenmaal alle vragen zijn beantwoord, worden de behaalde punten opgeteld wat resulteert in een globale eindscore. Deze eindscore bepaalt dan uiteindelijk waar juist op de duurzaamheidsmeetlat de beoordeelde vissoort zich bevindt. Deze duurzaamheidsmeetlat is artificieel opgedeeld in drie verschillende zones: een rode (niet duurzaam), een oranje (matige duurzaamheid) en een groene (duurzaam) zone. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.