Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
one publication added to basket [310496] |
Shellfish allergens: tropomyosin and beyond
Faber, M.A.; Pascal, M.; El Kharbouchi, O.; Sabato, V.; Hagendorens, M.M.; Decuyper, I.I.; Bridts, C.H.; Ebo, D.G. (2017). Shellfish allergens: tropomyosin and beyond. Allergy 72(6): 842-848. https://dx.doi.org/10.1111/all.13115
In: Allergy. Wiley-Blackwell: Hoboken. ISSN 0105-4538; e-ISSN 1398-9995, meer
| |
Trefwoorden |
|
Author keywords |
Allergens; cross-reactivity; crustaceans; mollusks; shrimp |
Auteurs | | Top |
- Faber, M.A., meer
- Pascal, M.
- El Kharbouchi, O.
- Sabato, V., meer
|
|
|
Abstract |
IgE-mediated shellfish allergy constitutes an important cause of food-related adverse reactions. Shellfish are classified into mollusks and crustaceans, the latter belonging to the class of arthropoda. Among crustaceans, shrimps are the most predominant cause of allergic reactions and thus more extensively studied. Several major and minor allergens have been identified and cloned. Among them, invertebrate tropomyosin, arginine kinase, myosin light chain, sarcoplasmic calcium-binding protein, and hemocyanin are the most relevant. This review summarizes our current knowledge about these allergens. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.