Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
[ meld een fout in dit record ] |
NorthSeaChefs & Vissers |
Periode: Juni 2012 tot Mei 2014 Status: Afgelopen |
|
Instituten (4) | Top |
Abstract |
Het project ‘NorthSeaChefs & Vissers’ brengt twee sectoren (vissers en chefs) dichter bij elkaar om de consument bewuster te maken over de rijkdom en verscheidenheid van vissoorten aangeland in Belgische havens.
Veel koks hebben beperkt zicht op het aanbod aan vis aangeland in de Belgische veilingen en zoeken dikwijls hun toevlucht tot geïmporteerde vis. Ook het grote publiek is er zich vaak te weinig van bewust welke kwaliteitsproducten Belgische vissersvaartuigen aanbieden. Daarnaast geraken minder gekende vissoorten niet tot bij de chefs omdat de culinaire mogelijkheden niet gekend zijn of omdat er geen duidelijke markt voor bestaat. Vissers en NorthSeaChefs gaan binnen dit project op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor bestaande producten en naar nieuwe producten (bijvangst of producten die nu als restafval worden aanzien). Hun ontdekkingen worden gecommuniceerd om op die manier minder gekende producten op de tafel te krijgen bij de Vlaamse gezinnen. Het project werd ingediend door NorthSeaLife (chef-koks Rudi van Beylen van Hof ten Damme, Filip Claeys van 2-sterrenrestaurant De Jonkman en visser Danny Huyghebaert) en de Vlaamse schelpdier- en viscoöperatieve (VSVC), gaat van start in juni 2012 en loopt tot juni 2014. Het project kan rekenen op 180.308,80 euro steun. |
Top | Instituten |