Open WL Archief

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Effect van bresgevoeligheid op het overstromingsrisico en verdere verbetering van de risicomethodologie: de Europese overstromingsrichtlijn en de Vlaamse risicomethodologie
Deckers, P.; Holvoet, K.; Vanneuville, W.; Mostaert, F.; Van Eerdenbrugh, K.; De Maeyer, P. (2008). Effect van bresgevoeligheid op het overstromingsrisico en verdere verbetering van de risicomethodologie: de Europese overstromingsrichtlijn en de Vlaamse risicomethodologie. Versie 2.0. WL Rapporten, 779_05 C. Waterbouwkundig Laboratorium/Universiteit Gent: Antwerpen. 12 + 13 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Cables > Guide lines
  Control > Flood control
  Hazards > Weather hazards > Floods
  Methodology
  Ontwikkeling tools en software
  Risks
  Waterbeheer > Risico > Overstromingen
  België, Vlaanderen [Marine Regions]

Auteurs  Top 
 • Mostaert, F., meer
 • Van Eerdenbrugh, K., meer
 • De Maeyer, P., meer

Abstract
  Op 23 oktober 2007 werd de ‘Richtlijn 2007/60/EG van het Europees Parlement en de Raad voor beoordeling en beheer van overstromingsrisico’s’ goedgekeurd. Daarin wordt gesteld dat de lidstaten op het niveau van de stroomgebiedsdistricten, overstromingskaarten en overstromingsrisicokaarten moeten opstellen, en dit ten laatste tegen 22 december 2013. Als deze kaarten echter klaar zijn tegen 22 december 2011 moet de lidstaat geen ‘Voorlopige Risicobeoordeling’ doen. In deze nota wordt nagegaan in hoeverre de risicomethodologie van het HIC reeds voldoet aan de Europese richtlijn en welke aanpassingen nog gedaan moeten worden aan de methode.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid