Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Consumption patterns and labelling of fish and fishery products in Poland after the EU accession
Pieniak, Z.; Kolodziejczyk, M.; Kowrygo, B.; Verbeke, W. (2011). Consumption patterns and labelling of fish and fishery products in Poland after the EU accession. Food Control 22(6): 843-850. http://dx.doi.org/10.1016/j.foodcont.2010.09.022
In: Food Control. Butterworth Scientific/Elsevier: London. ISSN 0956-7135; e-ISSN 1873-7129, meer
| |
Author keywords |
Consumers; Fish and fishery products; Labelling; Legislation |
Auteurs | | Top |
- Pieniak, Z., meer
- Kolodziejczyk, M.
- Kowrygo, B.
- Verbeke, W., meer
|
|
|
Abstract |
Poland is a country with one of the lowest fish consumption levels in Europe. After accessing the European Union (EU) in 2004, Polish law including fish labelling legislation has been adapted. This study investigates consumers’ perceptions and awareness of fish information cues placed either on the package or on the shelf in a shop, with a special focus on information about the commercial designation of the fish species, the production method and the catch area. The study investigates the availability and visibility of this mandatory fish information in Poland. Results indicate that Polish consumers perceive labels on fish as a good source of information. However, consumer awareness about fish origin is still on a very low level. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.