Over het archief
Het OWA, het open archief van het Waterbouwkundig Laboratorium heeft tot doel alle vrij toegankelijke onderzoeksresultaten van dit instituut in digitale vorm aan te bieden. Op die manier wil het de zichtbaarheid, verspreiding en gebruik van deze onderzoeksresultaten, alsook de wetenschappelijke communicatie maximaal bevorderen.
Dit archief wordt uitgebouwd en beheerd volgens de principes van de Open Access Movement, en het daaruit ontstane Open Archives Initiative.
Basisinformatie over ‘Open Access to scholarly information'.
Veiligheid Vlaamse kust: Risicoreductie aandachtszones: Synthese
Balens, N.; Valls, X.; Meire, E.; Reyns, J.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2010). Veiligheid Vlaamse kust: Risicoreductie aandachtszones: Synthese. Versie 2_0. WL Rapporten, 718_2L. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. 25 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. , meer
|
Trefwoord |
|
Author keywords |
Kustveiligheid; zeewering; risicobenadering |
Abstract |
Dit rapport geeft de synthese van de resultaten van de risicoreductieberekeningen voor de verschillende alternatieve versterkingsmaatregelen van de zeewering in de aandachtszones. De aandachtszones zijn de drie kusthavens, van west naar oost, haven Nieuwpoort, haven Blankenberge en haven Zeebrugge en de acht zwakke zones in de rechte kust namelijk, van west naar oost, De Panne, Koksijde, Westende-Middelkerke, Raversijde-Mariakerke-Oostende-west, Oostende-oost Spinoladijk, Wenduine, Blankenberge-Bad, Knokke-Heist. De alternatieven voor versterking van de zeewering die onderzocht worden zijn deze die voorgesteld worden in de kennisgeving van de plan MER voor het geïntegreerd kustveiligheidsplan. Aanvullend zijn voor de drie genoemde kusthavens bijkomende alternatieven gedefinieerd en doorgerekend qua risicoreductie. Deze bijkomende alternatieven zijn opgebouwd als optimalisaties van in de kennisgeving van de plan MER gedefinieerde alternatieven, namelijk het bijkomend vermijden van bressen in bepaalde scenario’s door middel van voorzieningen die het betreffende profiel beter overslagdebietbestendig maken. |
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.