Open WL Archief

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Maandrapport controle HIC pluviografen: maart 2013
Beel, A.; Deschamps, M.; Vanlierde, E.; Boeckx, L.; Mostaert, F. (2013). Maandrapport controle HIC pluviografen: maart 2013. Versie 3.0. WL Rapporten, 12_078. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 45 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Equipment > Instruments > Meteorological instruments > Rain gauges
  Validation
  Waterbeheer > Meetnetten

Auteurs  Top 

Abstract
  Op de website www.waterstanden.be worden realtime hoogfrequente neerslaggegevens weergegeven. Deze gegevens worden meermaals per dag gebruikt om waterstands- en afvoervoorspellingen op te maken. Omdat het van groot belang is inzicht te hebben in de kwaliteit van deze realtime ontvangen neerslagdata wordt maandelijks een snelle controle gedaan van de ontvangen gegevens van de voorbije maand.Zo kan gericht actie ondernomen worden om de kwaliteit van de ontvangen gegevens te verbeteren. Dit komt zowel de HICpermanentie, de website als de kwaliteit van de voorspellingen ten goede.

  Dit rapport bevat de resultaten van deze controle voor de maand maart 2013.

  Elk maandrapport begint met een oplijsting van alle uitgevoerde acties die voortgekomen zijn uit de vastgestelde problemen van de voorbije maand(en), wat de interpretatie van de data van de huidige maand vereenvoudigt.

  Vervolgens worden per bekken de meetpostgegevens geëvalueerd en tot slot worden aan het einde van het rapport de meetposten waarbij problemen opgemerkt worden, opgelijst (onderverdeeld in HIC-meetposten en niet-HIC-meetposten). De opgemerkte problemen leiden dan weer tot nieuwe acties die in het maandrapport van de volgende maand zullen opgenomen worden.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid