Open WL Archief

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Sigmaplan - gereduceerde getijdegebieden - schaalmodelproeven gecombineerde in- en uitwateringsconstructies: deelrapport 6. Aanpassing debiet/hoogte-relaties GGG-inwateringen in MIKE11 op basis van resultaten schaalmodelproeven
Coen, L.; Verelst, K.; Vercruysse, J.; Peeters, P.; Mostaert, F. (2014). Sigmaplan - gereduceerde getijdegebieden - schaalmodelproeven gecombineerde in- en uitwateringsconstructies: deelrapport 6. Aanpassing debiet/hoogte-relaties GGG-inwateringen in MIKE11 op basis van resultaten schaalmodelproeven. Versie 3.0. WL Rapporten, 00_075. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. IV, 42 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  In situ metingen
  Literatuur- en desktoponderzoek
  Models > Scale models
  Numerieke modelleringen
  Schaalmodelproeven
  Waterbeheer > Hydraulica > Hydrodynamische modellen
  Waterbouwkundige Constructies > Duikers
Author keywords
  Sigmaplan; Gereduceerde getijdegebieden; Mike11

Project Top | Auteurs 
 • Gecombineerde in- en uitwateringsstructuren GGG, meer

Auteurs  Top 
 • Coen, L., meer
 • Verelst, K., meer
 • Vercruysse, J.

Abstract
  In het kader van het geactualiseerde Sigmaplan worden langsheen de Schelde en haar getijderivieren gecontroleerde overstromingsgebieden gebouwd. Een aantal van deze gebieden wordt ingericht als gereduceerd getijdegebied. De eerste aangelegde gereduceerde getijdegebieden te Lippenbroek en Kruibeke (in aanbouw) zijn uitgerust met een afzonderlijke in- en uitwateringsconstructie. Voor de nieuwe gereduceerde getijdegebieden zal de in- en uitwatering gecombineerd worden in één enkele constructie wat zowel een economisch als een ecologisch voordeel oplevert.

  Aan het Waterbouwkundig Laboratorium werd gevraagd om door middel van schaalmodelproeven de hydraulische performantie van deze gecombineerde in- en uitwateringsconstructies te toetsen.

  Op basis van de schaalmodelproeven zijn QH-relaties voor de gecombineerde in- en uitwateringsconstructies opgesteld. Deze OH-relaties worden in dit rapport vergeleken met de in het verleden in Mike11 toegepaste QH-relaties . Na aanpassing van de schematisatie voor inwateringskakers in Mike11 worden in dit rapport eerder voorgestelde schotbalkconfiguraties opnieuw getoetst en bijgesteld.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid