Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Vereenvoudigd 1D-model Blauwe Kei: eindrapport
Nossent, J.; Pereira, F.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2016). Vereenvoudigd 1D-model Blauwe Kei: eindrapport. Versie 4.0. WL Rapporten, 13_119. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. IV, 31 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
Author keywords
    1D-model

Auteurs  Top 

Abstract
    De Maas, het Albertkanaal en de Kempense Kanalen vormen samen met het Julianakanaal en nog enkele kleinere Nederlandse kanalen een complex systeem. De waterverdeling afwaarts Luik is hierbij een cruciaal gegeven voor de waterbalans in de regio en het in alle omstandigheden verzekeren van de streefpeilen op de panden tussen de vele sluizen op deze kanalen. In de zomer van 2011 werd, zonder direct aanwijsbare reden, een abnormaal lage waterstand vastgesteld op de Maas, het Albertkanaal en de Kempense Kanalen.

    Dit rapport beschrijft de opbouw van een vereenvoudigd 1D-model van het interessegebied dat deels gebruikt werd in het kader van project 14_074 (Pereira, 2016) voor de analyse van de lage waterstanden in de zomer van 2011. Het huidige vereenvoudigde (onvolledige) model kan bovendien als basis dienen voor de opbouw van een meer gedetailleerd model.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.