Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Jaarrapport validatie HIC pluviografen: jaar 2018
Van Poucke, L.; D'Haeseleer, E.; Vandenbruwaene, W.; Deschamps, M.; Mostaert, F. (2019). Jaarrapport validatie HIC pluviografen: jaar 2018. versie 1.0. WL Rapporten, PA027_21. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. VIII, 51 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Equipment > Instruments > Meteorological instruments > Rain gauges
  Software validation > Validation
Author keywords
  Maandelijks; Jaarlijks

Auteurs  Top 
 • Van Poucke, L.
 • D'Haeseleer, E., meer
 • Vandenbruwaene, W., meer
 • Deschamps, M., meer
 • Mostaert, F., meer

Abstract
  In dit rapport worden de resultaten van de gevalideerde reeksen van de pluviografen van het HIC voor het jaar 2018 voorgesteld.

  Het KMI categoriseert het jaar 2018 als een “zeer abnormaal” jaar (KMI, 2019). In Ukkel werd 650.2 mm neerslag gemeten. Het gemiddelde tussen 1981 en 2010 bedraagt 852.4 mm (= 200 mm minder dan normaal).
  De maandelijkse neerslag in 2018 is voor Ukkel uitzonderlijk laag in de maanden mei en juni en abnormaal laag in februari. De overige maanden benaderen de normale waarde.
  Per HIC-meetstation/pluviograaf wordt de gevalideerde meetreeks in dit rapport cumulatief weergegeven. Naast de totale neerslag en het aantal neerslagdagen per maand wordt ook het jaartotaal voor 2018 en de vorige meetjaren weergegeven. De neerslag in de HIC-stations varieert van 554 mm (Zoutleeuw) tot 734 mm (Brugge). Vijf van de 19 HIC-stations registreren een hogere neerslag dan in Ukkel. De hoogste neerslagtotalen zijn terug te vinden in het Westen van Vlaanderen terwijl de laagste waarden meer centraal geregistreerd worden (Zoutleeuw).
  Er wordt ook een kwaliteitsbeoordeling gegeven aan elke gevalideerde meetreeks.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.