Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Studie ten behoeve van aanleg van overstromingsgebieden en natuurgebieden in het kader van het Sigmaplan: hydraulische randvoorwaarden voor toetsen op en ontwerpen naar veiligheid
Peeters, P.; Taverniers, E.; Mostaert, F. (2009). Studie ten behoeve van aanleg van overstromingsgebieden en natuurgebieden in het kader van het Sigmaplan: hydraulische randvoorwaarden voor toetsen op en ontwerpen naar veiligheid. Versie 2.0. WL Rapporten, 713_15a. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. I, 18 + 1p. bijlagen pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer


Toegangsrechten: Niet publiek

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Boundary conditions
  Control > Flood control
  Design
  Dikes
  Flood prevention
  Methods
  Physics > Mechanics > Hydraulics
  Sluices
  Topographic features > Landforms > Flood plains
  België, Benedenscheldebekken [Marine Regions]; België, Zeeschelde [Marine Regions]

Contactgegevens

Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Waterwegen en zeekanaal NV; Afdeling Zeeschelde, meer


Auteurs  Top 

Abstract
  De realisatie van het geactualiseerd Sigmaplan omvat dijkwerken (dijkverhogingen en -verstevigingen, lokale dijkverlagingen, niet-overloopdijken, ringdijken en overloopdijken) alsook de aanleg van in- en/of uitwateringssluizen.

  Deze nota beschrijft de methoden en uitgangspunten die ten grondslag liggen aan de hydraulische randvoorwaarden voor de actualisatie van het Sigmaplan en geeft een overzicht van de maatgevende condities binnen het Sigmagebied. Op basis van deze hydraulische randvoorwaarden kan een beoordeling op veiligheid van bestaande Sigmakunstwerken uitgevoerd worden alsook het ontwerp van nieuwe infrastructuur.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.