Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Wateroverlast Laaklinde, Kanaal naar Charleroi: vergelijking van huidige situatie met november, 2010
Boey, I.; Pereira, F.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2013). Wateroverlast Laaklinde, Kanaal naar Charleroi: vergelijking van huidige situatie met november, 2010. Versie 2.0. WL Adviezen, 12_134. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. II, 9 pp.
Deel van: WL Adviezen. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Author keywords
    Flood risk; Dwarsdijken

Contactgegevens

Opdrachtgever: Vlaamse overheid; Beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken; Waterwegen en zeekanaal NV; Afdeling Zeekanaal, meer


Auteurs  Top 

Abstract
    Bij de hevige regenval van november 2010 heeft zich een overstroming voorgedaan te Lot op de linkeroever, op- en afwaarts van de sluis. Gevraagd wordt of het voorzien van een dwarsdijk ter hoogte van de Laaklinde een bijdrage zou leveren tot het verminderen van het overstromingsgevaar van de stroomafwaarts gelegen woonkern. Ondertussen zijn er echter dijkverhogingen van het kanaal gebeurd waardoor men kan aannemen dat een overtopping bij een herhaling van de gebeurtenis van 2010 zich op die plaats niet meer zal voordoen. Het aanleggen van een dwarsdijk is bijgevolg weinig zinvol. Indien men er toch voor opteert, moet dit met de nodige omzichtigheid gebeuren.

Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.