Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Grensoverschrijdend overstromingsmodel van de Dender: uitbreiding Dendermodel opwaarts de gewestgrens en implementatie Marke
De Boeck, K.; Boey, I.; Pereira, F.; Verwaest, T.; Mostaert, F. (2014). Grensoverschrijdend overstromingsmodel van de Dender: uitbreiding Dendermodel opwaarts de gewestgrens en implementatie Marke. Versie 4_0. WL Rapporten, 12_039. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. III, 33 pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
  Hazards > Weather hazards > Floods
  Modelling
  België, Dender R. [Marine Regions]

Auteurs  Top 

Abstract
  Het bestaande model van de Dender is uitgebreid opwaarts de gewestgrens tot de stuwsluis te Bilhée. Tevens is in dit model ook de Marke geïmplementeerd. De gebruikte gegevens zijn aangeleverd door de Service Public de Walion ie (SPW, Dender Wallonië) en de Vlaamse Milieu Maatschappij (Marke).

  De hydrologische input van het model bestaat uit een herschaling van de meetreeksen van het wasevent van november 2010 voor de Dender in Wallonië, terwijl voor de Marke de resultaten van de PDM modellen uit lnfoWorks RS voor dit event zijn gebruikt.

  De voornaamste doelstelling bij de validatie van dit uitgebreide model, is het simuleren van een zo realistisch mogelijk debiet te Overboelare. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de beschikbare meting te Overboelare tijdens november 2010. Ter controle is ook een simulatie uitgevoerd, waarbij de randvoorwaarden van de steady state T1 00 simulatie met het 2D model -Wolf zijn gebruikt voor de 1D simulatie.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.