Catalogus

nieuwe zoekopdracht

[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print deze pagina

Squatformule cape size bulkcarriers op basis van waregroottemetingen en sleeptankproeven: eindrapport
Verwilligen, J.; Mansuy, M.; Vantorre, M.; Peeters, P.; Mostaert, F. (2017). Squatformule cape size bulkcarriers op basis van waregroottemetingen en sleeptankproeven: eindrapport. Versie 4.0. WL Rapporten, 13_059_4. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen. XII, 86 + 73 p. bijl. pp.
Deel van: WL Rapporten. Waterbouwkundig Laboratorium: Antwerpen, meer


Toegangsrechten: Publiek

Beschikbaar in  Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoord
  Vehicles > Surface craft > Ships > Merchant ships > Bulk carriers
Author keywords
  Squat; Ware grootte meting

Contactgegevens

Opdrachtgever: Gemeenschappelijke Nautische Autoriteit (GNA)


Auteurs  Top 

Abstract
  Het objectief van studie 13_059 betreft een zo nauwkeurig mogelijke voorspelling van de maximale squat van een cape size bulkcarrier (290 m x 45 m x 16.5 m) tijdens het traject tussen de Wandelaar en Vlissingen- Sloehaven. Hiertoe werd zowel gebruik gemaakt van sleeptankproeven op modelschaal als van waregroottemetingen.

  In het kader van het project werden zeven waregroottemetingen – waarvoor de scheepsmetingen uitgevoerd werden door het Nederlands Loodswezen – verwerkt tot dynamische en stationaire (squat) verticale scheepsbewegingen ten opzicht van het wateroppervlak. Bovendien werden de relevante omgevingsparameters zoals getij, bodemdiepte, blockage, golven, wind en ander scheepvaartverkeer gereproduceerd.

  Verschillende verzamelingen squatgegevens (zowel uit sleeptankproeven als waregroottemetingen) werden toegepast in een regressieanalyse op basis van drie formules. Waarbij de bekomen squatmodellen getoetst werden op nauwkeurigheid en toepasbaarheid

  Uiteindelijk werd een formule met vorm ontleend aan Verwilligen et al. (2007), gecombineerd met regressiecoëfficiënten bepaald op basis van sleeptankproeven, geselecteerd als meest gunstige voor de voorspelling van de maximale squat van een cape size bulkcarrier.


Alle informatie in het Integrated Marine Information System (IMIS) valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteurs 
IMIS is ontwikkeld en wordt gehost door het VLIZ.